TÁJÉKOZTATÁS a BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolásának jelenlegi állásáról

Hírek, közzétételek

TÁJÉKOZTATÁS a BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolásának jelenlegi állásáról

 

A BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” (továbbiakban: BUDA-CASH) felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. kiemelten fontosnak tartja az ügyfelek minél pontosabb tájékoztatását, ezért az eljárással kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

A BUDA-CASH felszámolási eljárás 2015. március 5. napján indult, a felszámoló szervezet a PSFN Kft. Jelenleg cégjegyzésre egyedül és ily módon önállóan dr. Réti László felszámoló biztos jogosult, a cégkivonatban a közzétett adatok a Cégtörvény 26. § (2) bekezdésének megfelelően történtek az illetékes cégbíróság által.

A BUDA-CASH károsultak hitelezői igényeinek jelentős része beérkezett a felszámolóhoz, ezek feldolgozása időigényes, azonban az ezzel kapcsolatos munkavégzés folyamatos. Ha a feldolgozás lezárul, minden ügyfél igénye visszaigazolásra fog kerülni. Az ügyfelek nagy számára tekintettel kérjük a Tisztelt Ügyfelek türelmét és megértését.

A BUDA-CASH KELER-nél vezetett értékpapírszámlái jelenleg is bűnügyi zár alatt vannak, így az értékpapírok transzferálása nem kezdődött meg, hiszen a felszámolónak a zár alá vétel ideje alatt nincs rendelkezési joga e számlák felett. Azok a nyomdai úton előállított értékpapírok, amelyeket a BUDA-CASH letétben őrzött ügyfelei részére, a Nemzeti Nyomozó Iroda által szintén lefoglalásra kerültek.

A BUDA-CASH-nél keletkezett hiány pontos meghatározásán még dolgozik a felszámoló. Megindult továbbá azon ügyfelek megkeresése, akiknek az értékpapírjai kiadhatóvá válhatnak a bűnügyi zár feloldását követően, ezért kérjük az értékpapírral rendelkező ügyfeleket, hogy behívásuk esetén a transzferre vonatkozó pontos adatok megadásával segítsék a kiadás megvalósítását, és ezáltal a felszámoló tevékenységét.

A BEVA kártalanítási eljárásáról a BEVA honlapján tájékozódjon.

Tisztelettel:
Buda-Cash Brókerház Zrt. "f.a."

Vissza
­