A pershing llc-től visszakapott ügyfélvagyont ad ki a buda-cash

Hírek, közzétételek

Budapest, 2018. október 31. – A Pershing LLC-től származó ügyféleszközök arányszámok szerinti kiadásával a BUDA-CASH felszámolója folytatja a vagyonkiadást. Hosszas, sikeres egyeztetések után ugyanis az amerikai letéti helyről az ottani ügyfélvagyont továbbították a KBC Securities-nél lévő BUDA-CASH megbízói számlára. A Pershingtől hazahozott vagyon nem teljes. A konkrét hiány ismeretében a felszámoló megteszi a szükséges jogi lépéseket a veszteséget okozókkal szemben. A Saxo Bankkal szemben a felszámoló másodfokú bírósági perben küzd a vagyon visszaszerzéséért.

A BUDA-CASH felszámolója tájékoztatja az érintett ügyfeleket, hogy – hosszas egyeztetések eredményeként – az amerikai Pershing LLC külföldi letéti helyről ügyféleszközök kerültek haza, s ezekkel folytatódik a vagyonkiadás. Az amerikai társasággal való elszámolás még nem teljes. A felszámoló egyrészt a pénzeszközöknél még teljesítést vár el a Pershingtől, másrészt egyes eszközök hiányoznak, nem érhetők el. A felszámoló ezért haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz a hiányt okozó, a megfelelő fedezetet nem biztosító felekkel szemben, amint a hiány teljes összege ismertté válik, továbbá egyéb jogi eszközökkel is érvényesíti a követelést.

A kiadásban érintett ügyfelek legkésőbb 2018 novemberében, postai úton kapnak értesítést a részükre jelenleg már kiadható eszközök típusáról és a kiadható mennyiségről.

A felszámoló kéri mindazon ügyfeleket, akik azonosítása már megtörtént (vagyis megadták az ügyfélvagyon-kiadáshoz szükséges adataikat), hogy időközbeni esetleges adatváltozásaikról – a gyorsabb, hatékonyabb vagyonkiadás érdekében – szíveskedjenek tájékoztatni a BUDA-CASH-t a www.budacash.hu weboldalon található nyomtatványok kitöltésével és megküldésével.

Az ügyfélvagyon gyors és gördülékeny kiadása érdekében a felszámoló felhívja azon, a Pershing LLC és a KBC Securities letéti helyekről való ügyfélvagyon kiadásában érintett ügyfelek figyelmét, akik még nem adták le korábban megbízásukat az NHB Bank Zrt-nél, hogy keressék fel e bank lakóhelyükhöz legközelebb eső fiókját az azonosítási, transzferálási, illetve utalási megbízások kitöltése és leadása céljából. Az NHB Bank fiókhálózatának elérhetőségeiről e linken tájékozódhatnak: https://www.nhbbank.hu/bankunkrol/fiokhalozat. Az NHB Bankban leadott értékpapír transzferálási és átutalási megbízásokat a BUDA-CASH teljesíti.

A vagyonkiadással kapcsolatos további információkkal, illetve a NYESZ/TBSZ számlához kapcsolódó speciális tudnivalókkal kapcsolatosan a BUDA-CASH munkatársai telefonon és e-mailen adnak felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken: telefonszám: +36 30 503-7925, +36 30 717-2955, e-mail: info@budacash.hu).

A felszámoló tájékoztatja továbbá a BUDA-CASH ügyfeleit, hogy a Saxo Bank A/S ellen indított peres eljárás másodfokon, a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik. A felszámoló a peres eljárás jogerős befejezéséig nem tud nyilatkozni az első fokon született ítélet felszámolást érintő hatásával kapcsolatosan. A BUDA-CASH felszámolója ugyanakkor hangsúlyozza, hogy továbbra is maradéktalanul képviseli hitelezői érdekeit a Saxo Bankot érintő eljárásában is.

Amennyiben a felszámoló a BUDA-CASH felszámolási eljárása vagy az ügyfélvagyon kiadása kapcsán további információval tud szolgálni, azt mind honlapján (www.psfn.hu), mind a www.budacash.hu weboldalon közleményben közzéteszi.

Tisztelettel:
BUDA-CASH Zrt. "f.a."

Vissza
­