Tájékoztatás a BUDA-CASH Brókerház Zrt. "f.a."-nál folyamatban lévő vagyonkiadásról

Hírek, közzétételek

A BUDA-CASH Brókerház Zrt. "f.a." (továbbiakban: Buda-Cash) felszámolója tájékoztatást nyújt az ügyfélvagyon kiadásának állásáról

A Buda-Cash-nél fellelt ügyfélvagyon ügyfelek részére történő kiadása a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 136. §-ában foglalt rendelkezések alapján történik.

A felszámoló folyamatosan végzi a fellelt ügyfélvagyon kiadását, a folyamatban lévő állomány-átruházási eljárás ezt a tevékenységet nem befolyásolja.

Ennek megfelelően a felszámoló 2016. június 10. napjáig 842.365.631 HUF-ot, 381.432 EUR-t és 197.779 USD-t utalt át az ügyfelek számláira.

A Buda-Cashnél a felszámolás kezdő napján 1.120 típusú, különféle értékpapír került beazonosításra. Ezekből a felszámoló fent nevezett időpontig 204 fajta értékpapír esetében azok 100%-át transzferálta át az ügyfeleknek. További 74 papír esetében 50%-ot meghaladó a transzferálási arány. A számok esetében figyelembe kell venni, hogy a Pershingnél jelen pillanatban 385 féle értékpapírhoz, míg a Saxo Banknál 236 féle értékpapírhoz nem lehet hozzáférni. Ezek esetében a felszámoló mindent megtesz annak érdekében, hogy az értékpapírokat visszaszerezze. Ennek keretében, mint az ismeretes, a felszámoló pert indított a Saxo Bank ellen. A keresetet a Fővárosi Törvényszék elutasította és a dán bank álláspontjának adott helyt. A Buda-Cash felszámolója 2016. június 9-én a döntés ellen fellebbezést nyújtott be.

Az ügyfelek felmerülő kérdéseikre választ kaphatnak a Buda-Cash honlapjának „Gyakran Ismételt Kérdések” menüpontja alatt, melynek aktualizálása folyamatos: 
https://www.budacash.hu/tajekoztatok/kozzetetelek/gyakran-ismetelt-kerdesek/163

Tisztelettel:

Buda-Cash Brókerház Zrt. "f.a."

­

Vissza
­